Bezorginformatie

Bezorginformatie

Algemeen

ZVO Verspreiders is de grootste verspreidorganisatie van reclamefolders en media, samples en proefmonsters in Zandvoort, Bentveld, Aerdenhout, Heemstede/Haarlem/Bloemendaal/Overveen en IJmuiden. Wekelijks zorgen wij ervoor dat er in ons werkgebied in alle brievenbussen een pakketje folders en/of kranten valt. Hiervoor hebben wij ruim 400 bezorgers nodig. Een hele organisatie dus. Bezorger zijn voor ZVO Verspreiders betekent een groot stuk eigen verantwoordelijkheid , zelfstandigheid en je eigen geld verdienen. In deze bezorginstructie kun je lezen wat wij van jou verwachten en andersom wat je van ons kunt verwachten. Lees dit instructie formulier ook goed door.

De Wijk

Wanneer je voor ZVO Verspreiders gaat bezorgen, krijg je van ons een vaste wijk, vlakbij de omgeving waarin je woont. Je krijgt van ons een wijklijst (eventueel met plattegrond ) met daarop de straten en huisnummers waar jij de materialen gaat bezorgen. Het is erg belangrijk dat je je aan onze opgegeven adressen houdt. Dus kijk altijd even of  je van een straat beide kanten moet bezorgen. Als je beide kanten van een straat moet bezorgen staat het als volgt op jou lijst: 

Voorbeeldstraat 1 – 31
Voorbeeldstraat 2 – 32

Het is handig om eerst je wijk te gaan verkennen met de stratenlijst erbij voordat je er materialen gaat bezorgen.

De Folders

Het merendeel van alle folders in ons gebied zijn afkomstig van / of via ZVO Verspreiders. Wij verspreiden 2 pakketten in een Sealbag. Het zogeheten Geseald verspreiden waarin de folders in een plastic zijn verpakt je hebt hier geen steek of vouw werk aan, en als tweede een Separate verspreiding. Hier kom je voor in aanmerking als je altijd correct bezorgd. Dit wordt regelmatig nagegaan! 

De Kranten

In Zandvoort, Bentveld & Aerdenhout verspreiden wij De Heemsteedse Courant. Deze krant verschijnt op elke dinsdag van de week en wordt zoals alle materialen bij jou thuis aangeleverd. Soms worden er bij de krant folders aangeleverd, de folders dienen gelijktijdig te worden bezorgt met de krant. Let wel op de Nee/Nee stickers en de Nee/Ja stickers !. Op Elke donderdag van de week verspreiden wij de Zandvoortse Courant in Zandvoort en Bentveld.

De brievenbussen

Op een gegeven moment ken je ze allemaal wel, de klemmende, de grote , de kleine, brievenbussen in de door jou te bezorgen wijk. Kijk goed of dat er een sticker op de brievenbus is geplakt (hierover later meer). Stop de materialen helemaal in de bus. Dus niet dat ze er half uithangen, dat geeft een slordig gezicht , bovendien kunnen ze nat worden als het regent, en ze kunnen er uit getrokken worden , waardoor jij een klacht krijgt. Indien je in de door jou te bezorgen wijk een of meerdere flatgebouwen hebt dan leg je het te bezorgen materiaal nooit in de portieken of trappenhuizen. Rondslingerende materialen wekken ergernis op!

Waar wel en waar niet bezorgen

Iedereen kent ze al, de nee / nee stickers, de nee / Ja stickers en de Ja / Ja stickers, waarmee de bewoners aangeven wel of geen folders of kranten te willen ontvangen.Als er een Nee/ Ja sticker op de brievenbus zit geplakt dan willen deze bewoners wel een weekblad ontvangen , maar geen folder materialen. Dat moet je respecteren. Ook samples (proefmonsters) worden op deze adressen niet afgegeven. De Nee / Nee sticker spreekt voor zich,  de bewoners willen helemaal niets ontvangen. De Ja / Ja sticker geeft vanzelfsprekend aan dat ze alles willen ontvangen!

Winkeliers

Indien je een wijk hebt waarin winkelstraten voorkomen, geef het materiaal af bij de kassa.Jij bent het visitekaartje van ZVO Verspreiders.Winkeliers ontvangen graag een exemplaar i.v.m de controle van hun aangeboden materialen , bovendien willen andere winkeliers op de hoogte zijn van wat de concurrent doet.

Tekorten / of teveel materialen.

In ons bestand zijn alle adressen in het verspreid gebied opgenomen , wij noemen dit bruto aantallen. Bruto houd in het adressenbestand zonder een stickerregistratie. Heb jij stickers in jouw wijk , waardoor je teveel aan materiaal ontvangt meld dit. Het bespaard de klant een hoop kosten, en ook bespaar je het milieu. Worden de stickers er weer afgehaald geef dit dan door zodat wij jou te bezorgen adressen weer wat verhogen.Ook kan het zo zijn dat er een nieuwbouw woning in jou wijk bijkomt. Heb je materialen over als je klaar bent met het bezorgen van jouw wijk. Doe deze materialen in een vuilniszak , en zet ze bij jouw deur als je de eerste beste aanlevering van de nieuwe materialen krijgt, dan worden de oude materialen mee retour genomen. Niet de restanten die je over hebt in een papierbak gooien, want als iemand dit ziet , weten ze niet of dat jij dit daadwerkelijk over hebt , of dat je aan het dumpen bent.

Dumpingen / Controles

ZVO verspreiders controleert elke week alle bezorgers , dit omdat wij onze verspreid kwaliteit zeer belangrijk vinden. Mocht uit een controle blijken dat je niet goed hebt bezorgt, vindt er natuurlijk een onmiddellijke beëindiging van de samenwerking plaats , en worden de vergoedingen ingehouden. In het geval van dumpingen van materialen zal ZVO Verspreiders dit melden aan de milieupolitie. De kosten die dit met zich mee kan brengen, worden dan op jou verhaald.

Bezorging van geadresseerde stukken

Naast de huis aan huis (ongeadresseerde) materialen , kan het voorkomen dat je geadresseerde stukken gaat bezorgen. Bij het bezorgen van geadresseerde stukken moet je nog beter opletten dan bij de normale huis aan huis verspreiding. Voor het bezorgen van geadresseerde stukken krijg je dan ook een hogere vergoeding. Het juiste stuk moet immers in de juiste brievenbus terecht komen.

Uitbetaling bezorgvergoeding

Als je bezorger/ ster bent van ZVO Verspreiders hebben wij een aantal gegevens nodig om de bezorgvergoeding te kunnen uitbetalen. De bezorgvergoeding kan pas op jou rekening worden overgemaakt als wij in het bezit zijn van de volgende gegevens : IBAN rekeningnummer , burgerservicenummer (BSN), en geboortedatum . Als je bezorg(st)er bent geworden van ZVO Verspreiders, krijg je per 4 weken de vergoeding overgemaakt op jou rekening.

Wat te doen bij vakantie en / of ziekte

Indien je op vakantie gaat , laat dit ons weten. Graag ruim van te voren (1 maand ) , het is normaal dat je zelf voor een invaller zorgt. Mocht dit niet lukken, meld dit. Als je ziek bent of niet in staat zijn je wijk te bezorgen, zoek altijd eerst een vervanger. Misschien dat je een vriendje / of een broer of zus hebt, die het tijdelijk van je over kan nemen. Probeer het zelf te regelen, maar als dit echt niet lukt moet je ons direct bellen en regelen wij het!

Richtlijnen 13 – 14 jarigen

Ben je 13 of 14 jaar dan gelden voor jou speciale voorwaarden.Je mag niet bezorgen tussen 19:00 en 8:00 en niet op zondag.Daarnaast dient er dagelijks sprake te zijn van 14 uur aaneengesloten rust.Gedurende de schoolweken mogen 13 – en 14 jarige 1 a 2 dagen per week werken met een maximum van 2 uur per dag. Op zaterdagen mag je maximaal 6 uur worden ingezet. In de vakantieperioden mag je maximaal 5 dagen ingezet worden met een maximale arbeidstijd van 6 uur per dag. Je mag arbeid van lichte aard verrichten, wat inhoud dat de werkzaamheden niet te zwaar zijn, geen gevaar opleveren en niet schadelijk zijn voor je gezondheid. Tijdens het bezorgen mag je niet meer dan 10 kilo met je meedragen. Bezorgers worden niet ingezet in gebieden die algemeen bekend staan als risicogebieden vanwege onveiligheid door handel in verdovende middelen, door prostitutie of om andere redenen. Daarnaast bedraagt de afstand tussen jou woonadres en je te bezorgen wijk niet meer dan 1500 meter. In de landelijke gebieden is deze afstand maximaal 3 kilometer.

Stoppen met bezorgen

Aan alles komt een einde, dus ook aan de tijd, dat een bezorger voor ons kunt bezorgen. Geef tijdig door dat je wilt stoppen, bij ons heb je een opzeg termijn van 4 weken, dus geef het 4 weken van tevoren door, zodat wij in staat zijn een nieuwe opvolger te zoeken en aan te stellen. Op het moment dat je opzegt wordt je betaling bevroren. Als je de opzegtermijn gewoon uitloopt krijg je uiteraard alles uitbetaald!

Tenslotte

Op deze pagina hebben wij geprobeerd u alle noodzakelijke informatie te geven. Wij hopen, dat een bezorger bij ons, met veel plezier en inzet aan het werk gaat, en wij vertrouwen op een plezierige en langdurige samenwerking.